Coaching van kinderen

Wanneer je kind zelf of de thuissituatie zo is dat de onderlinge situatie gezinsbreed niet goed ligt is er vaak coaching nodig. Op verzoek zullen wij in gesprek gaan om de situatie in kaart te brengen, waartoe ik van buitenaf kom observeren. Vervolgens zal ik een kort verslag opstellen. Van daaruit bepalen we de doelen en zetten deze in een behandelingsplan.


Wellicht dat je met tips en adviezen al een eind komt. Middels het behandelingsplan zullen wij tot stappen komen om je gezin een rustiger, evenwichtiger en meer natuurlijke situatie te kunnen laten ervaren. Daarbij kan kindercoaching een apart onderdeel zijn. Met het kind op pad, hoe ga je met dingen om? Waar loop je tegen aan?

De rode lijn hierin is dat je met je kind samen weer iets opbouwt/aangaat wat concreet iets toevoegt m.b.t. zelfredzaamheid van het kind in het dagelijks leven. Hierin ondersteun en begeleid ik. Waar nodig voer ik apart gesprekken om toe te werken naar hersteld contact of de deur hiertoe weer open te zetten. 

Samen met jou als ouder stel ik een anamnese op en hebben wij dus een verkennend gesprek. Maar ik ga ook zeker met je kind in gesprek en aan de slag. Om te horen wat de twee partijen verschillend willen. Ik maak een behandelingsplan a.d.h.v. deze gesprekken dat uitgaat van het kind (het gaat niet om prettig maar wel wat functioneel is) en werkt voor de ouders. Niet vanuit wat het kind moet zijn of worden, maar is en mogelijk kan zijn. 

Mijn streven is een behandelingsplan neer te zetten dat plezier geeft en duidelijkheid binnen het proces gericht op een stabiele toekomst. Daartoe ga ik samen met je kind iets bouwen (bijvoorbeeld van hout, klei of een ander materiaal) dat iets bijdraagt binnen dit proces voor haar/hem. Als dit voor je kind niet past kan dit ook iets anders zijn. 

Het is een vorm om het kind ondertussen beter te kunnen benaderen over de situatie te praten en nader tot elkaar te komen. Dit kan een algemeen iets zijn dat wij gaan maken dat het kind kan gebruiken. Ofwel ter decoratie in huis of als metafoor om het kind sterker/zelfverzekerder te maken zoals een totemdier of voorwerp. Ik blijf daarnaast constant met jou in contact als ouder(s) over de voortgang en juiste benadering van het kind. 

Kan je je hierin vinden en wil je eens een verkennend gesprek? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

    Bedankt! Je bericht is verstuurd.
    Niet mogelijk om je bericht te sturen. Controleer de fouten en probeer opnieuw a.u.b. .